Идвајамо Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Ракете су испаљене (ВИДЕО)

Око 50 ракета испаљено је из јужног Либана према Израелу, тачније горњој Галилеји, објавили су израелски медији.

Снимци са друштвених мрежа показују како се изнад тог подручја активира израелски обрамбени систем „Гвоздена купола“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У знак подршке нашем палестинском народу у Појасу Газе и у знак подршке њиховом храбру и часном отпору, као одговор на нападе израелског непријатеља на постојана јужна села и сигурне куће, посебно нападе на села Кафр Кила и Деир Сириан у којима су повређени цивили, Исламски отпор укључио је ново насеље Беит Хиллел у свој распоред паљбе и први пут га је бомбардовао с десетинама ракета типа Катјуша“, стоји у изјави Хезболаха.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Израел за сада није коментарисао инцидент, нити постоји извештај о жртвама.

Америка и Велика Британија позвале су своје држављане да напусте Либан због растућег страха од тоталног рата између Израела и либанског Хезболаха. Амбасада Сједињених Држава у Либану позвала је своје држављане да резервишу „било коју расположиву авионску карту“ за напуштање Либана.

„Упркос отказивању летова за Бејрут, опције комерцијалног приступа за напуштање Либана и даље су доступне“, наводи се у саопштењу амбасаде.

Британска влада позвала је своје држављане да одмах напусти Либан, док су комерцијалне линије још доступне.

„Напетости су високе и ситуација би се могла брзо погоршати. Моја порука британским држављанима је јасна: ‘Крените одмах’“, изјавио је шеф британске дипломатије Давид Лами.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ