Идвајамо

ПОЧЕО ДРЖАВНИ УДАР?! Путин Вагнеру дао хитно наређење! Припадници групе примећени на улицама престонице! (ВИДЕО)

Украјински председник Володимир Зеленски изразио је забринутост због информација да су плаћеници из групе Вагнер виђени у Венецуели заједно са тамошњом војском под командом бившег председника Николаса Мадура.

Подсетимо, Мадуро је прогласио победу на недавним председничким изборима, упркос сумњама у њихову регуларност, што је изазвало талас протеста. Падрино Лопез министар одбране Венецуеле изјавио је да крајње десничарска опозиција, уз подршку САД и савезника, покушава да изврши државни удар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зеленски је истакао да је слање групе Вагнер пример руског мешања у послове других земаља.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Извештаји о присуству руских Вагнерових плаћеника у Венецуели са владиним снагама изазивају озбиљну забринутост. Куда год ови злочинци иду, доносе смрт и нестабилност. Ово је жив пример бесрамног руског мешања у послове других земаља и њихове познате стратегије сејања хаоса широм света – написао је Зеленски на платформи Икс.

Зеленски је нагласио да је једини излаз из тешке ситуације у Венецуели путем мирних и демократских процедура, а не слањем убица да додатно погоршају ситуацију.

– Осуђујемо употребу силе против мирних демонстраната и позивамо све да поштују вољу народа. Прави лидери се не скривају иза леђа плаћеника од свог народа – написао је Зеленски на Иксу.

Пре два дана појавиле су се информације да су Вагнеровци у Венецуели, где помажу у одржавању реда и мира. Снимци на друштвеним мрежама показују наводног Вагнеровца међу државном војском на брифингу.

Извор: Интермагазин

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ