Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Одјекују експлозије (ВИДЕО)

Либанска милитантна група Хезболах саопштила је да је рано јутрос извела напад дроновима на север Израела, а израелска војска јавља да су у нападу рањена два војника и да је изазван пожар.

Напад се догодио у време када расте страх од ширег регионалног рата после прошлонедељног убиства високог команданта Хезболаха у Либану и политичког вође палестинског Хамаса у Ирану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хезболах кога подржава Иран саопштио је да је гађао војну базу у северном Израелу као „одговор на нападе и убиства које је Израел извршио на неколико села у јужном Либану“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Израелска војска саопштила је да ватрогасне службе раде на гашењу пожара изазваног нападом на Ајелет ХаШахар на северу Израела.

Израел и Хезболах размењују готово свакодневно ватру последњих 10 месеци, од почетка рата између Израела и палестинског Хамаса у Гази, али до сада су држали сукоб на ниском нивоу и он није ескалирао у већи рат.

Прошлонедељно убиство политичког вође Хамаса Исмаила Ханијеа у главном граду Ирана Техерану и команданта Хезболаха Шукура у Бејруту подигло је тензије у региону. Израел се спрема на акције Ирана и његових савезника.

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ