Идвајамо Свет

ПОЧЕЛА ИНВАЗИЈА НА РУСИЈУ: Прешли су границу, одјекују експлозије (ВИДЕО)

На неколико делова државне границе Русије у Курској области тренутно се воде борбе, након што су украјинске трупе прешле границу на уском делу фронта, известио је Телеграм канал „2 мајора“.

Према извештају, украјинске снаге су прешле границу са малом групом на неколико стотина метара, а руска војска је на то снажно одговорила. Како он тврде, ситуација је под контролом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, према наводима украјинских Телеграм канала, у Курској области и на самој граници се и даље воде жестоке борбе.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према обавештајним подацима које наводе руски ресурси, Кијев планира да створи медијски ефекат сличан пролећним догађајима у Белгородској области, па се ускоро могу очекивати појављивање тзв. „ТикТок-одреда“ ОСУ.

Ова ситуација подсећа на пролећне догађаје у Белгородској области када су украјинске снаге покушале да пређу границу и изазову панику међу локалним становништвом. Тада су украјинске трупе користиле сличну тактику, прелазећи границу на кратко и брзо повлачећи се како би привукле пажњу медија и изазвале психолошки ефекат.

У мају ове године, украјинске снаге извеле су низ упада у руске пограничне области, укључујући Белгородску област, што је резултирало серијом мањих борби и значајном медијском пажњом.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ