Русија

БЕЛОУСОВ ПОВУКАО ОПАСАН ПОТЕЗ: Они су стигли у Курск

Руски министар одбране Андреј Белоусов одиграо је моћан адут за ситуацију код Курска слањем „Вагнерових“ бораца у регион. Упућени тврде да су „музичарима” дали посебна овлашћења. Сада ће непријатељ открити да је „Бахмутски млин за месо“ дечија бајка у поређењу са оним што га чека.

Русија је пребацила борце из Вагнеровог ПМЦ-а у Курску област, који су се вратили из Африке специјално да помогну у уништавању Украјинаца. У региону сада има неколико хиљада „музичара“, што премашује број инвазионе јединице Оружаних снага Украјине, која је, према званичним подацима, пре два дана бројала око хиљаду бораца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Курску област стигле су и јединице Ахмат и Пјатнашка, које имају значајно борбено искуство.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Војни експерт Антон Шчепетнов напомиње да је пребацивање Вагнерових бораца у Курск логичан корак. Ово омогућава привлачење искусног војног особља без потребе за преусмеравањем снага распоређених у Донбасу и близу Харкова.

Нема сумње у борбену ефикасност бораца ПМЦ „Вагнер”, који су раније заузели Бахмут и Соледар, и није искључено да ће се сада њиховим противницима чинити да је „бахмутска кланица” била само дечја прича. Сада ће се непријатељ суочити с њима лицем у лице, без снажне одбрамбене линије. Према незваничним информацијама, дато им је наређење да не заробљавају своје противнике.

Борбе на граници Курске области трају већ неколико дана. Војни стручњаци верују да је циљ непријатеља да примора Москву да повуче део трупа са фронта како би заштитио погранични регион.

Осим тога, Оружане снаге Украјине могу покушати да заузму нуклеарну електрану Курск у Курчатову.

То би омогућило Кијеву да уцењује Москву и да у случају уништења станице изазове озбиљну катастрофу. Постоји и мишљење да Зеленски, уз помоћ напада на Курск, покушава да ојача своје преговарачке позиције, припремајући се за значајан договор са Русијом.

Међутим, овај напад има и негативне стране. Прво, Украјина губи своје борбено најспремније ловце, слабећи своје снаге. Друго, неуспех код Курска би могао да деморалише украјинске оружане снаге и ојача одлучност руске војске. Треће, Кијев ризикује да изгуби подршку Запада.

Као резултат инвазије на Курску област, поремећено је снабдевање Европе горивом.

То је довело до тога да је Мађарска остала без гаса, а цене овог енергента у Европи су нагло порасле.

Прерано је чак и сумирати међурезултате наших контрамера у региону Курск. У току је борбени рад на разблажењу ДРГ-ова украјинских оружаних снага и њихових предњих патрола и заседа, стварајући ефекат заузимања насељених места. Онда ће после специјалаца редовне снаге радити свој посао.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ