Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ: Украјинци погодили аеродром усред Русије

Украјински медији преносе да су Одбрамбене снаге Украјине „задале још један ударац важним циљевима непријатеља на територији Руске Федерације“, истичући да је погођен руски аеродром у Липецкој области.

„Одбрамбене снаге Украјине су извршиле удар на аеродром Липецк. У току напада навођеним авионским бомбама погођена су војна складишта и низ других објеката у близини аеродрома. Евидентирано је више пожара и већи број детонација. Познато је да су на аеродрому Липецк распоређени авиони Су-34, Су-35 и МиГ-31 Ваздушно-космичких снага Русије. Резултати штете се процењују“, наводи се у објави прес-службе Генералштаба Оружаних снага Украјине, преноси агенција Укринформ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу је потврђено и да су украјинске снаге напале положаје руских ПВО јединица „распоређених на привремено окупираној територији Доњецке области“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Конкретно, борбена дејства су извршена против три непријатељска радара: два из ПВО система С-350 и један из С-300. Потврђено је прецизно погађање и уништење једног радара противваздушне ракете С-350. Што се тиче друга два циља, информације се тренутно разјашњавају“, наводи се у извештају.

Агенција Ројтерс је пренела да је у украјинском нападу погођено и руско војно складиште са навођеним пројектилима, да су у нападу учествовале ракетне јединице, снаге за специјалне операције, службе безбедности Украјине као и да су коришћени „беспилотни системи Оружаних снага Украјине“.

Руски регионални начелник Игор Артамонов потврдио је напад украјинских дронова на Липецку област у којој је проглашена ванредна ситуација, пренели су раније руски медији.

Руски медиј Известиа навео је да се број повређених увечао са почетних шест на девет особа.

Извор: Танјуг/Известиа

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ