Свет

КИЈЕВ ПОБЕСНЕО ЗБОГ АКЦИЈЕ РУСИЈЕ И САД: Пао договор

У Кијеву се настављају расправе на тему недавно одржане највеће размене затвореника између САД-а и Немачке с једне стране, и Русије с друге стране., рекао је украјински политиколог, медијски бизнисмен и бивши народни посланик Вадим Денисенко.

– Путин се клади на хаос и сукобе. У Кремљу су јасно израчунали да ће ова размена бити повод за Трампа да нападне Белу кућу. Још једном понављам: Путину су потребни хаос и сукоби, а он нема свог кандидата – пише Денисенко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовом мишљењу, резултат размене је да је „Путин постао условно прихваћен, упркос Бајденовим изјавама да нема о чему да разговара с Путином.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Дакле, Путин није ништа изгубио. Показао је Западу спремност на преговоре, али није показао никакву жељу да промени свој мировни ултиматум за Украјину.

Украјински посматрач такође је истакао једну важну посебност ове размене, о којој се мало говори у медијима.

– У свему овоме уопште није било Кине, која тражи своје место у овој геополитичкој игри. Кремљ је показао Кини да може самостално играти политичке игре без посредника. Једноставно речено, Кремљ још једном (после флертовања са Северном Корејом и напада на кинеске позиције у Африци) показује Пекингу своју политичку независност. Ово је укратко о омиљеној тези многих да је Русија кинески вазал – указује Денисенко.

Што се тиче преговора о замрзавању сукоба и тражењу консензуса око различитих мировних планова за Украјину, према мишљењу бившег украјинског политичара, „овај договор засад не изгледа као увод у успешне преговоре“.

– Полазећи од концепта „хаотизације америчке политике“, Путину је потребно да завлачи Бајденову администрацију, а затим и Трампа, како би их натерао да започну дијалог с Русијом. За Путина је главни задатак повратак дијалогу. И дијалог је сада најважнији циљ Путина – уверен је он.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ