Свет

ОСВЕТА ЈЕ ПОЧЕЛА: Шта су ово Руси бацили? (ВИДЕО)

Сумска област на удару руских бомби. Друштвеним мрежама се шире снимци напада.

Украјинска војска извела је напад на погранични део Курске области, али то није спречило Ваздушно-космичке снаге Русије да наставе своје операције у зони специјалне војне операције (СВО). Током ноћи, руске снаге су ракетирале украјинске аеродроме, укључујући оне предвиђене за распоређивање ловаца Ф-16. На удару се нашао и град Суми, према писању листа „Московски комсомолец“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Телеграм канал „Кондотијеро“ извештава да су руске Ваздушно-космичке снаге већ другу ноћ заредом бомбардовале аеродроме украјинске војске у областима Одеса, Николајев и Кировоград. Због ових напада, распоређивање војних јединица на тим аеродромима у блиској будућности постаје неизвесно, наводи се у тексту.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Такође, истакнуто је да је град Суми од раног јутра под ударом „Искандер“ ракета из Брјанске области. Канал „Први Харковски“ потврдио је напад на Суми, напомињући да су се претходног дана појавиле информације о могућем доласку Буданова, а можда и председника Зеленског, у штаб операције „Курски бумеранг“.

Према последњим информацијама са канала „Звезданеwс“ Руси су бацили бомбу ФАБ-3000 у Сумској области.

Руска корпорација „Ростех“ саопштила је да је нова верзија авио-бомбе од три тоне (ФАБ-3000), опремљена универзалним модулом за планирање и корекцију, постала још ефикаснија, комбинирајући изузетну разорну моћ и високу прецизност. Производња ових бомби у Русији почела је у марту ове године, а кратер настао након експлозије има пречник од 30 метара и дубину од 15 метара.

Ваздушно-космичке снаге Русије користе ове бомбе у зони специјалне војне операције, омогућавајући војним авионима да нападају украјинска утврђења без излагања ватри противракетних система.

Извор: Srbija Danas

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ