Русија

БЕЛОУСОВ ЗАТРЕСАО ПЛАНЕТУ: Русија је у рату са Западом

СПЕЦИЈАЛНА војна операција је оружани сукоб Русије и колективног Запада, на челу са САД, а изазван је жељом Вашингтона и његових савезника да сачувају доминацију у свету и спрече изградњу новог мултиполарног и равноправног светског поретка, изјавио је министар одбране Русије Андреј Белоусов на церемонији отварања форума „Армија“.

– У том смислу, овај сукоб утиче на интересе сваке државе – оценио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео четири услова за успех у оружаном сукобу са колективним Западом на челу са САД.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Важно је схватити да је постизање успеха у савременим војним сукобима могуће само ако се истовремено испуне следећи главни услови. Прво, то је обезбеђивање трупа најсавременијим наоружањем, пре свега високопрецизним оружјем. Друго, то је примена нових тактика вођења борбених дејстава, између осталог и уз помоћ дронова и роботизованих система – рекао је Белоусов.

Као трећи услов је навео „стварање ефикасног система управљања уз примену напредне технолошке основе, укључујући вештачку интелигенцију“.

– И четврто – стално унапређење обуке војних кадрова, у првом реду командног особља – истакао је Белоусов.

– Само такав комплексан приступ даје потпуну предност над противником. Око тог кључног принципа је организован рад форума ‘Армија’ – казао је руски министар.

У конгресно-изложбеном центру „Патриот“ у Москви отвара се војнотехнички форум „Армија 2024“ који ће трајати од 12. до 14. августа.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, на форуму ће учествовати званичне војне делегације 83 државе.

Међународни војнотехнички форум „Армија“ је изложбени догађај који организује Министарство одбране Руске Федерације у циљу демонстрације иновативних идеја и достигнућа у области високотехнолошке производње.

Форум се одржава од 2015. године.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ