Свет

УДАРНО! ЗАПАД ЈЕ ДОЗВОЛИО УКРАЈИНИ ДА СПАЛИ ОВАЈ ГРАД У РУСИЈИ: Путин брутално запретио

Западни партнери дозволили су украјинским снагама да користе америчке ракете за нападе на Белгород, али не даље, изјавио је представник групације Оружаних снага Украјине (ОСУ) „Харков“, Виталиј Саранцев, преноси шпански лист „Паис“.

– Можемо досегнути Белгород, не даље – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лист наводи да је Кијев већ почео користити америчке ракете за циљеве у Русији. Саранцев је додао да Украјина нема дозволу западних партнера да пуца дубље у руске територије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Председник Русије, Владимир Путин, изјавио је да представници НАТО земаља морају бити свесни „с чиме се играју“ када говоре о плановима да дозволе Кијеву да напада „легитимне циљеве“ дубље на територији Русије ракетним системима које су ОСУ добиле од Запада.

Представник Стејт департмента је 31. маја изјавио за РИА Новости да је председник САД, Џо Бајден, дозволио Украјини да користи америчко оружје за контрабатеријску борбу са циљевима на територији Русије. Према извештају „Тхе Неw Yорк Тимес“, позивајући се на украјинске званичнике, ОСУ су неколико дана након америчке дозволе већ напале Белгородску област користећи системе ХИМАРС.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ