Русија

ПОЧИЊЕ! Путинов помоћник генерал Дјумин хитно преузео командовање војском код Курска!

Генерал-пуковник Алексеј Дјумин, координисаће акције групе Оружаних снага РФ са агенцијама за спровођење закона и властима у региону Курск.

Помоћник председника, генерал-пуковник у пензији и некадашњи гувернер Тулске области Алексеј Дјумин, према писању медија, по личном упутству Владимира Путина, координираће акције групе Оружаних снага Русије са агенцијама за спровођење закона и регионалним властима у Курској области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, Дјумин је већ отишао у погранично подручје како би што пре започео рад на консолидацији заједничких напора за потискивање украјинских трупа.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Дјумин ће у ствари бити антикризни командант режима “Противтерористичке операције”, и његов главни задатак биће обједињавање свих војних, безбедносних и цивилних структура под својом командом.

Оно што је интересантно јесте да је Дјумин из Курске области, и са тиме има још мотив више да изведе ову операцију заустављања и протеривања Украјинаца из Курске области.

Дјумин иначе иза себе има велико искуство управљања кризним ситуацијама, јер је 2014. водио приликом анексије Крима операцију руковођења, као привремени гувернер целе области фебруар-јун 2014.

Руски ратни дописник и новинар Александар Сладков, један од највећих ауторитета међу руским ратним дописницима, огласио се на Телеграму поздрављајући Дјуминов долазак и постављање на функцију команданта Оперативног правца “Север”.

”Дјумин је човек војске, поштован у врху војске и у специјалним службама. Брзо ће ући у тему и почети да доноси важне одлуке. Дјумин је Путинов човек, и неће дозволити да неко обмане председника у својим извештајима.

Дјумин је до недавно био бриљантан гувернер, он ће у својим акцијама водити рачуна о потребама не само војске, већ и цивилног становништва Курске области. Дјумин ће, наравно, стићи у Курск са ванредним опуномоћеницима, и ово је одлично, ситуација је изванредна”, написао је Сладков.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ