Русија

РУСИЈА ПОВУКЛА РАДИКАЛАН ПОТЕЗ! БЕЛОУСОВ: „По мом наређењу“

Ово ново тело не замењује оперативну контролу трупа, јер то остаје задатак команде групе „Север“ као и Генералштаба

Русија је формирала Координациони савет за војну безбедност у пограничним регионима, а његовим састанком је председавао министар одбране Андреј Белоусов, саопштило је руско Министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„По мом налогу, у Министарству одбране Руске Федерације формиран је Координациони савет за војну безбедност пограничних територија – Белгородске, Брјанске и Курске области, чији је циљ повећање ефикасности свеобухватне подршке трупама које решавају проблем покривања државне границе, заштите територије и становништва региона“, рекао је министар.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Белоусов је навео да су кључни задаци савета ефикасно снабдевање трупа потребним наоружањем и опремом, обезбеђивање инжењерског развоја регионалних територија, војномедицинска подршка, помоћ цивилним властима у евакуацији становништва, предузимање додатних мера за обезбеђивање заштите цивила и инфраструктуре од напада беспилотним летелицама и непријатељског гранатирања.

Савет ће регулисати и ефикасну међуресорну интеракцију и гомилање трупа у случају опасности од пробоја државне границе.

Ово ново тело не замењује оперативну контролу трупа, јер то остаје задатак команде групе „Север“ као и Генералштаба, рекао је Белоусов.

Савет укључује заменике министара одбране, шефове органа војне команде и контроле, представнике Генералштаба, начелнике Белгородске, Брјанске и Курске области.

Састајаће се најмање једном недељно.

„Настојаћемо да проблеме решавамо брзо и без одлагања. Очекујем да ће информације са терена бити достављене у оквиру савта промптно и истинито“, рекао је Белоусов.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ