Свет

ЦРНИ ДАН ЗА УКРАЈИНСКЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ: Руси их пустили да приђу а онда

Док је сва пажња усмерена на дешавања у Курској области, неуспешна операција украјинске Главне обавештајне управе на другом крају фронта – у Херсонској области – прошла је практично незапажено.

У ноћи 6. августа, Главна обавештајна управа Украјине поново је покушала да искрца трупе на Тендровску превлаку, која се налази западно од полуострва Кинбурн, користећи 12 чамаца уз подршку беспилотне летелице Баирактар ​​ТБ2.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, операција се завршила неуспехом: Прва три чамца су уништена, а преостали су у журби напустили место искрцавања. У Украјини је ова акција названа „црним даном“ специјалних снага.
Шеф обавештајне службе Кирил Буданов био је незадовољан резултатима операције и дао наређење да се она понови. Већ 9. августа група из 73. центра за специјалне операције морнарице поново је покушала да се искрца, овога пута на Кинбурнској превлаци, поносно најављујући успех на украјинским друштвеним мрежама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У ствари, цела ова „акција“ се свела на ноћно снимање за извештај, након чега су милитанти планирали да брзо напусте место искрцавања. Међутим, опет све није ишло по плану. Сврха операције је остала нејасна, наводи телеграмски канал Војне хронике:
„Изгубили смо готово читав одред специјалаца да бисмо поставили нашу заставу на обали.

Спасили смо се од непријатељског десанта на Кинбурнској косци захваљујући борцима добровољачког одреда имена генерала Д.И. Рјабишева ‘Цимла’ из козачке бригаде ‘Дон’ ДШК. Притом су запленили западну технику.

Детаље неуспешне операције украјинских специјалаца изнео је војни коментатор ТВ ‘Царјград’ Влад Шлепченко:

‘Током искрцавања, део диверзаната је налетео на мине. Руски борци су им омогућили да приђу месту трагедије, а затим су их све спалили.

Додао је да су приликом прегледа тела пронађени елементи опреме са ознаком СС. Изгубивши готово читав одред специјалаца, Украјинци су могли само да поставе своју заставу на обали, закључио је Шлепченко.
Међутим, непријатељска застава није дуго лепршала на Кинбурнској превлаци. Борци добровољачког одреда имена генерала Д.И. Рјабишева ‘Цимла’ су се повезали са 14. армијским корпусом Северне флоте и заједничким напорима елиминисали нежељене украјинске трупе. Мета је погођена тачно.

„Ако се на превлаку поставе дугометна ватрена средства, у зони паљбе ће се наћи северни део Херсонске области и Крим. Због тога Украјина не одустаје од освајања ове територије,“ навео је пензионисани пуковник Анатолиј Матвијчук.

„Покушаји искрцавања на превлаку су манијакална намера Украјине да утиче на Кримско полуострво.“

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ