Свет

КОМАНДАНТ ЧЕЧЕНСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА: Заробили смо их

У последњих неколико дана у пограничном подручју Курске области заробљено је неколико украјинских војника, укључујући једног припадника „Азова“, изјавио је командант специјалних снага ‘Ахмат’ , генерал-мајор Апти Алаудинов.

– Јуче смо заробили двојицу ‘Украјинаца’. За сада их не можемо извући одатле, са прве линије фронта. Данас смо заробили тројицу ‘Украјинаца’, једног припадника ‘Азова’, – саопштио је Алаудинов на свом Телеграм каналу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, у петак су успели да униште пет оклопних возила, два камиона, један тенк и један дрон.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Дан нам је био веома интензиван, тежак. Цели дан од раног јутра водиле су се тешке борбе, непријатељ је у нашем правцу бацио све могуће и немогуће снаге. Желим да нагласим да се специјалне снаге ‘Ахмат’ заиста веома храбро боре, свакодневно уништавајући велики број непријатељских снага и средстава. Боре се заједно са нашим сродним јединицама Министарства одбране Русије: 810. бригада, као и 30. пук, и момци из других јединица – рекао је Алаудинов.

Јединице Оружаних снага Украјине прешле су у напад у 5.30 ујутру 6. августа с циљем заузимања територије у Курској области, али је њихово напредовање заустављено, изјавио је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов. Он је истакао да ће операција у Курској области бити завршена потпуним поразом непријатеља и доласком на државну границу.

Како је саопштило Министарство одбране Русије 16. августа, током борбених дејстава на курском правцу Оружане снаге Украјине изгубиле су до 2860 војника и 41 тенк.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ