Свет

ДИРЕКТАН ПОГОДАК: Дигли су га у ваздух

Разорни удар дроном камиказе из првог лица уништио је украјински тенк у руској области Курск, према снимку борбе.

Кратак снимак је објављен касно у уторак на друштвеним мрежама и наводно долази из руске 810. гардијске морнаричке пешадијске бригаде, која је распоређена овог месеца да одбрани украјински упад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство одбране Русије је у среду јамчило за аутентичност снимка, али није потврдило детаље, само наводећи да се удар догодио у Курској области.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Тенк, који су неки медији идентификовали као украјински Т-72М1, наводно је ухваћен на отвореном у близини села Олговка, неких 30 км северозападно од пограничног града Суџа, који тренутно контролишу кијевске снаге.

Видео приказује ратну машину у акцији, како се креће и испаљује гранате из свог главног топа, а касније остаје да мирује на земљаном путу.

Поглед се затим пребацује на беспилотну летелицу, показујући како је њен пилот усмерио лутајућу муницију на слабо место на задњем делу куполе.

Удар је снимљен и са другог дрона.

Удар је изазвао велику експлозију, која је однела куполу са главног тела и одбацила је неколико метара даље.

Возило је тада приказано захваћено ватром и уништено секундарним експлозијама.

На снимку се не види да ли је посада управљала тенком у тренутку када је погођен.

Камиказе беспилотне летелице могу да се користе да докрајче онеспособљена и напуштена возила на бојном пољу тако да их непријатељ не може повратити.

Кијев је овог месеца послао хиљаде војника у Курску област у покушају да заузму земљу и изврши притисак на Москву застрашивањем цивилног становништва, како су описали украјински званичници.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ