Свет

ЗАПАДНИ МЕДИЈ ШОКИРАО УКРАЈИНЦЕ: Распада се

Операција Оружаних снага Украјине у Курску није постигла свој главни циљ да одврати руске трупе од напада на Покровск, витално логистичко чвориште украјинске војске.

„Штавише, чини се да се украјинска одбрана урушава, док Русија убрзано напредује дуж главне железничке пруге са истока “, наводи „Економист“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брзо напредовање Русије разоткрило је слабости у украјинским утврђењима, наводи публикација, позивајући се на речи украјинске војске.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У неким случајевима, руске трупе које су напредовале су украјинске бетонске ровове претвориле у своје. Чешће него не, једноставно није било довољно украјинских препрека и људи за држање линија фронта: према речима војника Оружаних снага Украјине, данас на сваких десет специјалних инжењеријских пукова Русије долази један пук и две бригаде Украјине.

Део проблема у Украјини лежи у неспособности руководства, рекао је за новине официр инжињеријске јединице Оружаних снага Украјине: „Генералшаб једноставно не контролише процес – нема никакав план“.

Главна опасност за украјинске оружане снаге је да ће, како се ситуација око Покровска погоршава, Кијев бити приморан да употреби све своје преостале снаге тамо а то ће додатно ослабити и људе и друге делове линије фронта.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ