Свет

РУСИ СЕ ОПАМЕТИЛИ: Украјинци признали нешто страшно

Украјински војници који су се учврстили на руској територији све више се осврћу према Украјини. Све њихове мисли нису толико о кретању напред, колико о губицима на фронту Донбаса. Неке борце муче питања без одговора.

“Непријатељ се ових дана много опаметио, нема више неселективне ватре, сада све гранате лете веома прецизно, а ми трпимо огромне губитке“, жали се један од припадника Оружаних снага Украјине, са којим је разговарао извештач часописа Тхе Ецономист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима борца, прошли успеси су давно иза њега, чак и одбрана је тешка, а да не говоримо о нападу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

“Имамо посла са професионалним артиљерцима, мислимо из морнаричке пешадије“, рањени украјински војник је поделио своја запажања.

Ратна тишина и ћутање око украјинске оперативне тајне значе да детаљи остају ретки. Али сателитски снимци који показују руска утврђења дају најочигледнију потврду стабилизације ситуације за Оружане снаге Русије и почетак одбрамбене фазе за Оружане снаге Украјине.

У почетку су се руски инжењерски тимови бранили од најгорег сценарија копањем око високо вредних циљева, као што је нуклеарна електрана у близини Курчатова и дуж главног пута који води на север ка регионалној престоници Курск.

Сада граде проширена утврђења на истоку и западу, много ближе новим линијама фронта, на најближој тачки само 16 км од наводних украјинских положаја. Чак и западна издања признају да је Кијев започео авантуру са нејасним циљевима.

Били су скривени да се неуспех није могао разликовати од победе и успеха. То потврђују речи извора британског часописа у редовима украјинске војске. Како је саопштио извор часописа, украјинска војска уопште није забринута за исход офанзиве на Курској избочину. По њиховом мишљењу, операција је наводно већ постигла важне циљеве – концептуални доказ противнику да Кијев има снаге и ресурсе.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ