Свет

ГОРИ КИЈЕВ: Руси се обрушили на украјинску престоницу (ВИДЕО)

Комбинација ракета и дронова пробудила је становнике главног града Украјине!

У украјинској престоници Кијеву рано јутрос је одјекнула серија експлозија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кијев пост је на званичном налогу на друштвеној мрежи X (бивши Твитер) објавио да су Руси напали комбинацијом крстарећих и балистичких ракета и дронова-камиказа.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Наводи се да је причињена штета у кијевском дистрикту Холосив.

Подсећа се да је данас први дан нове школске године у Украјини.

Подсећамо, јуче је у украјинском нападу на Белгород повређено је 11 особа, међу којима је и двоје деце, изјавио је гувернер Белгородске области, Вјачеслав Гладков.

– Данас је у Белгороду и Белгородској области, као последица напада Оружаних снага Украјине, повређено 11 цивила, међу којима двоје деце – написао је он на Телеграм каналу.

Гладков је додао да су ватрогасне екипе угасиле запаљени аутомобил у дворишту стамбене зграде, као и пожар на балкону у једном од станова.

Према речима гувернера, над Белгородом и Белгородском области поподне је активиран ПВО систем, а неколико ваздушних циљева је оборено.

Како је пренела агенција РИА Новости, током гранатирања Белгорода тешко је рањена мајка двоје мале деце. У нападу је рањено и њено једноипогодишње дете.

Експлозија се догодила у близини продавнице прехрамбених производа и оближње продавнице ауто делова.

– Једна жена и четири мушкарца преминули су на лицу места од задобијених повреда пре доласка Хитне помоћи. Изражавам искрено саучешће породицама и пријатељима настрадалих – написао је Гладков.

Извор: Република

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ