Свет

РУСИ НАЈАВИЛИ СТРАШАН ПРЕОКРЕТ: Украјински батаљони окрећу оружје ка Европи?!

Украјински батаљони, које европске земље планирају да формирају од украјинских војних обвезника који су напустили своју земљу, касније ће се окренути против самих земаља тог региона, сматра портпаролка Министарства спољних послова Русије, Марија Захарова.

Стварање националистичког украјинског легиона раније је иницирано у Пољској у сарадњи са премијером Пољске Доналдом Туском и председником Украјине Володимиром Зеленским.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да Европљани још увек у потпуности не разумеју у шта их увлаче, а увлаче их, наравно, САД, Американци, Англосаксонци. Чини ми се да још нису схватили какву пошаст су створили својим рукама у облику терористичког кијевског режима и такозваних батаљона, који ће се сада регрутовати или формирати од грађана Украјине на територији западноевропских земаља. Уверавам вас, они ће ударити и на земље Западне Европе – изјавила је Захарова на брифингу на маргинама Источног економског форума 2024.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Додала је да ће ови батаљони ударити на исти начин као и све међународне терористичке ћелије које је Запад раније створио, попут Ал Каиде и ИСИС-а.

– Блиски исток гледа на европски континент с трагичном осмехом и говори да је први пут у историји Европа сама створила међународну терористичку ћелију. До сада су такви примери постојали само на Северу Африке, Блиском Истоку, у Авганистану, али је Европа по први пут успела да створи терористичког монструма. Тај монструм ће деловати широм света и сада видите изјаве афричких држава као потврду тога, али ће он још ударити и на Западну Европу. Они се увек враћају онима који су их створили – закључила је Захарова.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ