Свет

ПУТИН ЗАПРЕПАСТИО КИЈЕВ: Спрема се урушавање фронта на свим правцима

Елите Сједињених Држава и неких европских земаља су омануле са игром на стратешки пораз Русије, рекао је председник Владимир Путин на пленарној седници Источног економског форума у Владивостоку.

„Рачунали су – додао је – да ће скористити ситуацију и бацити Русију на колена и раскомадати је. Мислили су да им је стигла мана небеска управо и да ће баш сада постићи стратешке циљеве којима су тежили вековима или деценијама“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски председник оценио је смех председничке кандидаткиње Демократске партије Камале Харис, истакавши да је веома заразан, што значи да она верује „да јој иде добро“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Подсетио је да је руски фаворит на председничким изборима у САД био Џо Бајден, па наставио:

„Рекао сам да је наш фаворит, да тако кажем, садашњи председник, господин Бајден. Зато је уклоњен из трке, а препоручио је свим својим присталицама да подрже госпођу Харис. И ми ћемо учинити исто, подржаћемо је“.

Путин је у истом контексту поредио политичке линије Доналда Трампа и Харис:

„Трамп је увео толико ограничења и санкција против Русије као ниједан председник САД пре њега. Ако госпођи Харис иде добро, онда ће се можда уздржати од таквих поступака“.

Председник РФ је на форуму такође рекао:

„Један од задатака наших непријатеља био је да сеје панику међу нама да би уздрмао нашу унутрашњу политичку ситуацију. Али, то је довело до консолидације друштва, као што се увек дешава у таквим случајевима у Русији.

Број мушкараца који осећају потребу да бране своју домовину нагло се повећао. Повећан је и број људи који потписују уговоре са Оружаним снагама“.

Оценио је да Украјину тренутно воде „ванземаљци или странци који не размишљају о земљи и спремни су да се боре до последњег Украјинца. А они сами могу да уђу у авион и оду“.

За стање на украјинским фронтовима је рекао:

„Непријатељ трпи веома велике губитке… То му прети урушавањем фронта на најважнијим правцима, а губици могу довести и до губитка борбене способности целих оружаних снага. Ми то и покушавамо да постигнемо“.

Путин је на Форуму направио и овакво поређење између кинеске и америчке економије:

„Данас је кинеска економија, то добро знамо, прва у свету по паритету куповне моћи. Америчка економија је моћна, добра и њена структура је повољна у поређењу са осталима. Али, привреда Кине је већа, САД су на другом месту. Јаз између те две економије се из године у годину повећава“.

Извор: Факти

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ