Свет

ЕУ НА НОГАМА: Сви крећу за Орбаном

Мађарски премијер најавио је нове мировне иницијативе у наредним недељама

Нормалан део света увек је био за мир, а Мађарска је морала да почне своју мировну мисију како би и Европа напокон почела да размишља о миру, поручио је мађарски премијер Виктор Орбан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свима је у интересу да дође до прекида ватре и мировних преговора. Ако нема решења на бојном пољу, онда се мора преговарати о миру“, поручио је Орбан, гостујући у јутарњем програму радија „Кошут“ и додао да се нове мировне иницијативе могу очекивати у наредним недељама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Орбан је поводом обнављања немачке граничне контроле, подсетио да Мађарска од 2015. говори да се спољне границе морају заштитити.

„Овако Мађарска није постала земља имиграната, а они који се нису залагали за своје интересе сада су постали земље имиграната. Мађарска припада Мађарима и тачка. А то је могуће само ако се заштите границе“, тврди Орбан додајући да су се људи у Немачкој пробудили, а да је до тога дошло због „тероризма, криминала, социјалног и финансијског терета миграната који не желе да раде“.

„То је мочвара, политички неред. Европско законодавство је створило такву ситуацију. Ово треба променити. Мађарима морају исплатити износ који смо дали за заштите границе“, рекао је Орбан, након што је Мађарска објавила да је спремна да тужи Европску комисију како би надокнадила трошкове заштите спољне границе Европске уније, што ју је коштало око две милијарде евра.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ