Свет

ПРЕСУДИЋЕ МУ! Зеленски направио катастрофалну грешку! Због овог потеза против Русије мораће да плати најстрашнију цену!

Пропашћу украјинске офанзиве у Курској области може доћи до озбиљног незадовољства међу Украјинцима према председнику Володимиру Зеленском, што би могло прећи у критичну тачку, сматра бивши аналитичар Пентагона Роберт Инглиш у чланку за часопис „Натионал Интерест“.

– Бес Украјинаца према Зеленском ризикује да достигне критичну тачку. Многи Украјинци верују да је Зеленски већ пропустио две велике војне кампање. Ако се инвазија на Курску област претвори у скупо задржавање територија, док ослабљене украјинске снаге губе кључне градове у Доњецкој Народној Републици, то би могло бити коначни ударац за Зеленског – истакао је Инглиш.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Украјинци све чешће криве Зеленског и његову администрацију за све веће проблеме у земљи. У међувремену, кијевске елите све мање скривају своје непоштовање према политичару и бившем глумцу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– У једном тренутку, кадровске промене и оставке више неће бити довољне да се избегне одговорност – закључио је он.

У међувремену, 6. августа у 5:30, украјинске снаге су покренуле офанзиву с циљем заузимања територије у Курској области, али је њихов напредак заустављен, изјавио је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов. Он је нагласио да ће операција у Курској области бити завршена поразом непријатеља и повратком на државну границу. Министарство одбране Русије је 8. септембра известило да су на курском правцу током борбених дејстава украјинске снаге изгубиле више од 11.200 војника и 87 тенкова.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ