Свет

ШОК! НА ЗАПАДУ КОНАЧНО ОСВАНУЛА ИСТИНА: Украјински војник открио оно што није смео!

Украјинске снаге бележе значајне губитке, укључујући и због бекства војника с прве линије фронта, признао је припадник 59. моторизоване пешадијске бригаде ОСУ, Јуриј, у разговору за часопис „Економист“.

– За три дана стотина војника се свела на нулу. Неки су побегли, неки су погинули – преноси његове речи часопис.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јуриј је навео да украјинско командовање шаље неискусне пешадинце у борбе у Донбасу, што често резултира потпуним уништењем тих јединица.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Такође, тенкиста из 68. ловачке бригаде, с позивним знаком „Физик“, жалио се на изузетно ефикасно деловање руске авијације и артиљерије.

„Физик“, командир тенка, истакао је да руска авијација и артиљерија реагују готово у реалном времену, те да се све што се креће и није заштићено – уништава, наводи се у чланку.

У недељу је Министарство одбране Русије известило о губицима ОСУ у зони Специјалне војне операције (СВО) за последња 24 сата. У зони одговорности групације „Север“, Украјина је изгубила до 40 војника, док су у зони групе „Запад“ губици износили до 550 војника. У зони групације „Исток“ украјинске снаге су изгубиле до 130 војника, у зони групе „Југ“ до 625 војника, а у зони одговорности групације „Центар“ до 560 војника. Губици Украјине у зони групације „Дњепар“ процењени су на до 50 војника.

Извор: Интермагазин

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ