Свет

НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ: Почиње велики рат! После ове одлуке ништа више неће бити исто!

Ако Кијев добије оружје дугог домета и дозволу да га користи за нападе на руске територије, сукоб ће се проширити и друге државе, рекао је немачки генерал у пензији Харалд Кујат у интервјуу за Ноен Ознабрикер цајтунг

– Ако се испоручи оружје дугог домета, тада ће се повећати могућности Украјине да нападне мете од егзистенцијалног значаја за Русију – а тиме и ризик да ће се овај рат проширити – нагласио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Експерт је додао да би прелазак означених екстремних линија могао да дође до тачке без повратка у ескалацији сукоба. Запад треба да делује пажљиво, закључио је Кујат.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Дан раније, немачки канцелар Олаф Шолц рекао је да намерава да инсистира на томе да се не дозволи Украјини дозволи да користи немачко далекометно оружје за нападе дубоко на руску територију.

Раније је руски председник Владимир Путин упозориуо да би употреба западног оружја дугог домета против Русије представљала директно учешће земаља НАТО-а у конфликту у Украјини. Односно, ако рат на територији Украјине буду померали на исток, ту се неће зауставити – доћи ће и на Запад.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ