Свет

ХАОС! УКРАЈИНЦИ РАЗНЕЛИ РУСКУ БАЗУ НА ДРУГОМ КРАЈУ СВЕТА: Објављен снимак удара (ВИДЕО)

Борци Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине (ГУР) из групе „Хемичар” напали су у недељу ујутру руску војну базу у Сирији на југоисточној периферији Алепа, пренео је Кијев пост, позивајући се на изворе у војној обавештајној служби.

У овој бази, руске трупе су производиле и тестирале јуришне беспилотне летелице. Осим тога, нападнуту базу Руси су користили за производњу „камуфлираних импровизованих експлозивних направа”, чије су бојеве главе биле ускладиштене на позицији коју су напале специјалне снаге ГУР-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ексклузивни видео, који је снимио украјински обавештајац, приказује симболе украјинске војне обавештајне службе у близини руске базе. Убрзо на руском објекту долази до експлозије, праћене детонацијом муниције. На снимку се такође види експлозив који је претходно био постављен у базу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према изворима Кијев Поста у специјалној служби, група „Хемичар” је крајем јула 2024. извела још један свеобухватан напад на положаје руских снага у Сирији, а мета напада била је руска војна опрема на аеродрому Кувејрес источно од Алепа.

Руска интервенција у оружаном сукобу у Сирији 2015. године, првобитно усмерена на подршку режиму председника Башара ел Асада током грађанског рата, довела је до сталног размештања хиљада руских војника тамо, наводи кијевски лист.

Прошле јесени, Москва је прераспоредила неке трупе и опрему из Сирије на бојно поље у Украјини, а у Сирији је створена мрежа центара за регрутовање сиријских плаћеника за рат у Украјини.

Њима се издају руски пасоши, а затим се прикључују Оружаним снагама Русије.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ