Свет

КРАЈ РАТА, СПРЕМА СЕ ТАЈНИ ДИЛ?! Ове територије иду Русији, европски медији пишу: Јавно никада неће признати, али иза кулиса…

Украјински председник Володимир Зеленски спреман је да одустане од враћања територија, изгубљених током сукоба са Русијом, али то никада неће јавно признати, пише чешки лист Лидовки.

„Украјинско политичко руководство у целини спремно је да прихвати губитак дела своје територије. Међутим, јавно Володимир Зеленски, Влада и опозициони политичари ову опцију одбацују. Јер, када би признали супротно, извршили би политичко самоубиство у Украјини“, наводи се у чланку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи у тексту, Украјина више нема наде у повољан исход сукоба са Русијом. Неспремност Запада да настави да пружа финансијску подршку Кијеву лишава украјинске оружане снаге шансе за нову офанзиву. Украјина ће, највероватније, морати да се одрекне својих територијалних претензија јавно или иза кулиса, сугерише лист.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Након терористичког напада Оружаних снага Украјине на Курску област, руски председник Владимир Путин је рекао да је немогуће преговарати са онима који нападају цивиле и цивилну инфраструктуру и покушавају да створе претњу нуклеарним енергетским објектима. Помоћник председника Јуриј Ушаков је касније рекао да мировни предлози Москве за украјинско решење нису повучени, али Русија неће разговарати са Украјином у овој фази, „узимајући у обзир ову авантуру“.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ