Русија

ДРАМА У РУСИЈИ: Руси заробили опасну групу, а један од војника открио нешто страшно

Украјински падобраници из 80. десантно-јуришне бригаде, заробљени у Курској области, обратили су се кијевским властима са молбом да их што пре ослободе из заробљеништва, изјавио је представник руских безбедносних снага за РИА Новости.

Падобранци 80. засебне десантно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине (ОСУ), заробљени од стране руских војника из 1427. пука, југозападно од насељеног места Нечајев у Курској области, током испитивања су изјавили да команда украјинске војске намерно не евакуише своје погинуле и рањене војнике са бојишта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, један од војника, који је провео недељу дана у Курској области, рекао је да их је команда ‘оставила’ и затражио од украјинских власти да га што пре извуку из Курске области, навео је представник руских безбедносних структура за РИА Новости.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Јединице ОСУ су 6. августа у 5.30 кренуле у офанзиву с циљем заузимања територије у Курској области, али је њихово напредовање заустављено, изјавио је начелник руског Генералштаба Валериј Герасимов. Он је нагласио да ће операција у Курској области бити завршена потпуним уништењем противника и изласком на државну границу. Министарство одбране је 15. септембра саопштило да је током борби на курском правцу противник изгубио више од 13,4 хиљаде војника и 113 тенкова.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је кијевски режим предузео провокацију и да води неселективну паљбу, укључујући и цивилне циљеве. Путин је нагласио да ће противник добити заслужени одговор и да ће сви циљеви постављени пред Русију бити постигнути.

У Курској, као и у Белгородској и Брјанској области, за обезбеђење безбедности грађана, уведен је режим КТО (контра-терористичка операција).

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ