Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ УКРАЈИНИ: Руси уништили све ово, страдало преко 2.000 војника

Руска гарда је саопштила да је у Курској области уништено шест тенкова, више од 10 борбених оклопних возила и 10 возила милитаната Оружаних снага Украјине

Руска војска ослободила је село Георгијевка на Покровском правцу у ДНР, саопштило је Министарство одбране Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јединице групе трупа „Север“ одбиле су један контранапад, услед чега је елиминисано више од 195 војника, уништен оклопни транспортер, три возила и хаубица „гвоздика“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Јединице групе трупа „Запад“ побољшале су тактички положај услед чега је елиминисано готово 420 војника, једно борбено оклопно возило, седам хаубица и једна вишецевни ракетни систем. Уништене су три станице за електронско ратовање и три складишта пољске муниције.

Јединице групе трупа „Југ“ елиминисале су готово 690 војника, уништиле два борбена возила пешадије, осам возила, четири хаубице, једна станица за електронско ратовање и противбатеријска радарска станица АН/ТПК-50 произведена у САД.

Јединице групе трупа „Центар“ заузеле су повољније положаје одбијајући девет контранапада јуришних група, услед чега је елиминисано готово 510 војника, два возила, две хаубице и два топа.

Јединице групе трупа „Исток“ побољшале су ситуацију дуж линије фронта, одбијајући два контранапада јуришних група услед чега је елиминисано готово 95 војника, уништена два возила и три хаубице.

Јединице групе трупа „Дњепар“ елиминисале су готово 30 војника и уништиле два возила.

Погођен је главни центар специјалних радио комуникација Главног обавештајног директората Оружаних снага Украјине, критично важни објекти аеродромска инфраструктура Украјине, као и концентрација људства и војне технике у 142 округа.

Системи ПВО оборили су 41 украјинску беспилотну летелицу.

Руска гарда је саопштила да је у у Курској области уништено шест тенкова, више од 10 борбених оклопних возила и 10 возила милитаната Оружаних снага Украјине.

Како су истакли, деминери Руске гарде спроводе свакодневне активности на тражењу и неутралисању експлозивних објеката, а обавештајци на идентификацији непријатељских диверзантских група.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ