Свет

ЗАПАД ИЗНЕО ШОК ТВРДЊЕ: Кина је ушла у рат на страни Русије!

Изнете тешке оптужбе на рачун Кине.

Према извештају који су објављени у западним медијима, обавештајне агенције поседују доказе да Кина испоручује оружје Русији за сукоб у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неименовани западни званичници наводе да кинеска компанија шаље специјално дизајниране војне дронове за тестирање на украјинском фронту.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Детаљи уговора

Извештај сугерише да је посао закључен прошле године, а иако није наведена конкретна кинеска компанија, истиче се постојање „јасних доказа“ о испоруци смртоносног оружја.

Извор је нагласио да би било тешко за кинеску владу да негира ову све већу подршку Русији.

НАТО реакција

НАТО је изразио дубоку забринутост због ових информација.

Алијанса је указала на то да Кина постаје кључни фактор у рату, обезбеђујући технологију која подржава руску одбрамбену индустрију.

НАТО апелује на Кину да спречи своје компаније да пружају војну помоћ Русији, истичући да би континуирано подстицање сукоба имало негативне последице по кинеске интересе и репутацију.

Развој дронова у Русији

Руска Федерација је недавно покренула програм за развој дронова дугог домета, који ће се користити у сукобу против Украјине.

Медијске агенције на Западу извештавају да је руска компанија ИЕМЗ „Купол“ развила и тестирала нови модел дрона „Харпи-3“ у Кини, са плановима за масовну производњу.

Извор: Србија Данас

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ