Свет

КИЈЕВ НА НОГАМА! Спрема се нуклеарна катастрофа?

Украјински министар енергетике Герман Галушченко изјавио је данас да су тачни наводи да Русија напада украјински енергетски сектор и да се Украјина плаши нуклеарне катастрофе.

Он је за лист Фајненшел тајмс (Финанциал Тимес) подсетио да је напад на трафостаницу једне од нуклеарки 26. августа довео до прекида њеног рада и да од тада руске ракете све више лете изнад три украјинске нуклеарне електране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, компанија Укренерго брзо је поправила трансформаторе који су били оштећени у нападу у августу, али је у другим случајевима у нападу коришћена касетна муниција, па није било могуће да се рад брзо настави.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Галушченко је навео да су напади у августу појачали страх те земље од нуклеарне катастрофе и да је сигуран у то да је и у наредном периоду планирано гранатирање трафостаница које су повезане са нуклеарним електранама.

Како је раније пренела агенција Униан, Међународна агенција за атомску енергију саопштила је крајем августа да је још једно масовно руско гранатирање довело до гашења три блока нуклеарне електране Ривне.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ