Свет

СТРАВИЧАН НАПАД! Брод кренуо из Румуније, Руси га спржили!

Ракетним нападом система Искандер-М на луку Одеса уништен је изузетно вредан терет намењен украјинским оружаним снагама, а који је испоручен западним контејнерским бродом из Румуније. О овом догађају пише Милитари воч магазин, али се не прецизира тачан датум напада, јер је током протекле недеље забележено неколико напада на луку Одеса.

Како пишу руски медији, 6. октобра, руско Министарство одбране саопштило је да су руске снаге извршиле удар на луку Јужни у Одеској области, где је стигао брод са западном муницијом за украјинске снаге. Напад је директно погодио место истовара. Такође, 8. октобра пријављен је још један напад на луку Одеса, у време истовара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најновији напад догодио се 10. октобра, када су војни извештачи говорили о нападу на теретни брод Шуи спирит који је превозио системе ПВО у близини Одесе. Брод је пловио под панамском заставом.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Први пројектил је оштетио пристаниште, док је други погодио труп брода, изазвавши снажну експлозију која је створила пламен висок 35 метара.

Према бројним извештајима, овај контејнерски брод превозио је оружје из румунске луке Констанца до Одесе. Констанца је постала кључна транзитна тачка за западно оружје које се шаље Украјини, а напад је уништио веома вредан терет.

Ракетни удар је изазвао секундарну експлозију на месту истовара, што је довело до потапања два чамца украјинске граничне службе.

Брод је превозио противваздушно ракетно оружје и гранате за вишецевне ракетне системе (МЛРС). Брод Шуи спирит је трећи брод који је погођен прецизним ударима руских снага у последњих неколико дана.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ